Minőségi autószerelés és vizsgáztatás
gyorsan, reális áron

Red Impala néven Budapesten megalakított márkafüggetlen autószervizünk rövid határidővel vállalja személyautók és kisteherautó szerelését és vizsgáztatását a VII. kerület Rottenbiller utca 33. szám alatt.

Telefon:+3620 383-2325

TOVÁBB


Hengerfejtömítés szerelés

Fontos!

-Kizárólag szakszervizben végeztesse a hengerfejtömítés cseréjét.
-A hengerfejtömítés cseréjénél semmilyen más tömítőanyagot nem használhatunk.
-A tömítés helyét gondosan meg kell tisztítani mindennemű szennyeződéstől.
-A hengerfejtömítés cseréjénél ügyeljen, a tömítés vastagságára melyet a dugattyú a motorblokkból való kiállása határoz meg.
-Beépítés előtt győződjünk meg arról, hogy az általunk vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel.
-Garanciát abban az esetben vállalunk a termékre, ha az szakszervizben lett beépítve és ezt számlával igazolja!

Az Önök által vásárolt tömítés az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer által megkövetelt normák szerint, folyamatos minőség-ellenőrzés mellett készült, ezért helyes beszerelés esetén problémamentesen működik.

1. Alaposan tisztítsa meg a motorblokk és a hengerfej tömítendő felületét: a felületekre került idegen testek és maradványok gyakran okoznak hibákat.

2. Ellenőrizze élvonalzóval, hogy hosszában és keresztben síkok-e a felületek

3. Motorfelújító műhelyben távolíttassa el a bemaródásokat, az alkatrészek elhúzódásait, rovátkákat és barázdákat (pl. síkköszörüléssel)

4. Vegye figyelembe a motorblokk és a hengerfej minimális vastagságát a gyári adatok szerint, illetve a hengerfejtömítés előírt vastagságát.

5. Központosítsa a hengerfejtömítést a motorblokkon: ne használjon más tömítőanyagot, zsírt vagy olajat.

6. Helyezze fel a hengerfejet: a felszerelés során ne sértse meg a hengerfejtömítést!


Fontos! A hengerfejcsavarok biztonságos és oldható kötést garantálnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ugyanazt a hengerfejcsavart újra lehetne alkalmazni ugyanahhoz a kötéshez. A hengerfej felszerelésénél a régi hengerfejcsavarokat mindig automatikusan cserélje újra!

Az alkatrész beépítését csak szakműhely végezheti. A beszerelést végző szakembernek ismernie kell a szükséges gyári motorszerelési technológiát. A hengerfej levétele után minden esetben cserélni kell a hengerfejcsavarokat. Ügyelni kell a lehúzási nyomatékra, és a sorrendre. Pontos útmutatót a gyártó a készlethez mellékeli. Kizárólag szakszervizben végeztesse a cserét, mert ők rendelkeznek a megfelelő célszerszámokkal. Beépítés előtt győződjünk meg arról, hogy az általunk vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel. Győződjön meg arról, hogy a vásárolt alkatrész minden szempontból megegyezik a kiszerelt hengerfejjel. Feltétlenül tartsa be a hengerfejtömítéshez mellékelt ábra szerinti meghúzási sorrendet és nyomatékokat. Garanciát abban az esetben vállalunk a termékre, ha az szakszervizben lett beépítve és ezt számlával igazolja!

Az Önök által vásárolt hengerfejekre az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer által megkövetelt normák szerint, folyamatos minőség-ellenőrzés mellett készült, ezért helyes beszerelés esetén problémamentesen működik.